ReCream
Cart Придбати

Профілактика та лікування атопічного дерматиту у дорослих

Наша шкіра – це перший індикатор стану організму. Будь-які прояви у вигляді сверблячки, почервоніння, лущення, печіння або висипів можуть бути симптомами атопічного дерматиту, який утворюється в результаті негативного впливу біологічних, фізичних і хімічних чинників. Найчастіше подібні прояви хвороби можна зустріти в дитячому віці, що безпосередньо пов’язано з підвищеною чутливістю шкіри малюків. Однак, навіть дорослих атопічний дерматит не обходить стороною.

Щоб убезпечити свою шкіру від подібних проблем, необхідно вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися та хоча б раз на рік відвідувати дерматолога. Проте сучасні умови життя та екологічна ситуація в країні диктують свої правила. Атопічний дерматит або екзема – це мультифакторіальна хвороба, схильність до якої може набуватися завдяки несприятливому навколишньому середовищу, психоемоційним навантаженням та порушенням у роботі внутрішніх органів. Більш того, це захворювання може загострюватися в холодну пору року та викликати набряклість і біль.

Форми атопічного дерматиту у дорослих та ускладнення, пов’язані з ними

Подібне захворювання залежить від віку пацієнта. У немовлят, дітей та дорослих форми дерматиту відрізняються, але постійним супутником хвороби в усіх виступає сильне свербіння. У новонароджених екзема проявляється у вигляді везикул, папул та еритематозних плям на лобі та щоках. Дитяче захворювання супроводжується висипаннями, які можуть з’являтися на долонях, передпліччі, ліктях, зап’ястках, під колінами, на гомілковостопних суглобах і стопах. Підлітковий та дорослий атопічний дерматит проявляється на шкірному покриві в місцях згинання кінцівок і супроводжується лущенням, еритемами, папулами та екскоріаціями.

Люди у віці найчастіше страждають від наступних форм захворювання:

  • еритематозно-сквамозна – призводить до інтенсивного, регулярного свербіння, шкіра стає сухою, на ній з’являються лусочки з дрібними пластинками
  • прурігинозна – численні папули з набряками і щільною структурою, у яких верх вкритий невеликими бульбашками
  • ускладнена – дерматит приймає таку форму в результаті вторинної інфекції бактеріального, вірусного або мітотичного характеру

Окрім екземи, дорослі також можуть страждати від інших видів дерматологічних захворювань. Наприклад, від контактного дерматиту, який тісно пов’язаний з алергічною реакцією. Він небезпечний тим, що може проявлятися через великий проміжок часу після контакту з носієм, тому без належного досвіду та знань, встановити дійсну причину захворювання досить складно.

У літніх людей та лежачих хворих, які змушені користуватися підгузками для дорослих, може утворитися пелюшковий дерматит. Він характеризується запаленням шкіри в районі сідниць, статевих органів і промежини. Крім шкірних проявів, пелюшковий дерматит у дорослих також викликає свербіж і больовий синдром, що створює неабиякий дискомфорт. Дана хвороба може розвиватися з різних причин, наприклад, в результаті тривалого контакту шкіри з випорожненнями, що призводить до мацерації. Щоб з’ясувати, як лікувати пелюшковий дерматит у дорослих, необхідно проконсультуватися у лікаря та дотримуватися правил гігієни. Слід щодня доглядати за шкірою та частіше міняти підгузки.

Діагностика та лікування атопічного дерматиту

Це захворювання діагностується на основі даних анамнезу, одержаного в результаті медичного обстеження. Розрізняють основні та додаткові фактори діагностики.

До головних проявів захворювання відносяться наступні:

  • сильний свербіж шкіри
  • ліхеніфікація в місцях згинів кінцівок
  • загострення інших атопічних захворювань

Додаткові критерії атопічного дерматиту у дорослих проявляються наступним чином:

  • ускладнення захворювання через алергени, їжу, стреси та подразнюючі речовини
  • сезонне загострення, яке часто виникає восени та навесні
  • еозинофілія та підвищення рівня загального IgE в крові
  • посилення сверблячки при потовиділенні
  • часте виникнення інфекційних уражень шкірного покриву
  • поява ороговілих папул на передпліччях, плечах і ліктьових згинах
  • сухість губ з появою поперечних тріщин
  • поява екземи на молочних залозах та інше

Для діагнозу досить знайти кілька основних і додаткових факторів. Лікування атопічного дерматиту проводиться терапевтично з використанням різних засобів. Головною вважається базисна терапія, в рамках якої застосовується зволожуючий крем ReCream, який можна замовити онлайн. Він складається виключно з натуральних інгредієнтів, що робить його гіпоалергенним та безпечним для здоров’я людей будь-якого віку. Перед використанням крему слід ретельно очистити шкіру водою. Після просушування ReCream наноситься на запалену ділянку тонким шаром. Дізнатися більше про крем можна за посиланням Про РеКрем.

Cart Придбати

Зручно замовити РеКрем online

Забронювати зі знижкою в найближчій аптеці

Забронювати зі знижкою в найближчій аптеці

Забронювати
Замовити в інтернет-магазині косметики з безкоштовною доставкою

Замовити в інтернет-магазині косметики з безкоштовною доставкою

Придбати онлайн
Замовити в найближчій аптеці з доставкою додому

Замовити в найближчій аптеці з доставкою додому

Замовити з доставкою
ReCream

Зворотний зв’язок

Поділіться вашими враженнями від застосування продукту – надішліть повідомлення щодо якості чи небажаних явищ компанії-імпортеру.