ReCream
Cart Придбати

Принципи діагностики та особливості профілактики пелюшкового дерматиту у дітей

Існує багато причин, які спонукають батьків звертатися до дитячого лікаря, але найчастіше це відбувається через різні висипання на тілі малечі. Пелюшковий дерматит у хлопчиків та дівчаток виникає внаслідок алергічної реакції та недостатньої гігієни. Це відбувається через зіткнення дитячого організму з агресивним зовнішніми подразниками – штучними домішками в їжі, лікарськими препаратами, косметичними засобами, побутовою хімією чи пилом.

Дитяча шкіра дуже чутлива до різних компонентів, що проявляється у вигляді сухості, свербіння, почервоніння та лущення. Як правило дерматит з’являється на щоках, ліктях, колінах, животі та сідницях. Це захворювання може проявитися дуже рано – починаючи з 2-х місяців. Для лікування пелюшкового дерматиту у дітей педіатр може прописати спеціальні препарати, які допоможуть усунути свербіж, подразнення та почервоніння. Подібні мазі мають миттєвий ефект, але вкрай важливо обрати саме гіпоалергенну продукцію, яка 100% не загострить вже існуючу проблему. Одним з таких універсальних засобів на основі безпечних компонентів вважається крем РеКрем.

Що зумовлює появу пелюшкового дерматиту у дівчаток та хлопчиків

Серед чинників, які сприяють розвитку пелюшкового дерматиту можна виокремити наступні:

  • прийом лікарських препаратів
  • зміна звичної для малюка їжі
  • недостатня гігієна
  • надмірна сухість чи вологість у приміщенні
  • алергія
  • несприятливе зовнішнє середовище
  • бактерії
  • тертя та інші

Також слід зазначити, що діти з онкологічними захворюваннями більш схильні до додаткових чинників утворення дерматиту. Різні методи лікування, такі як хіміотерапія, сприяють появі та розвитку цієї хвороби.

Як розпізнати пелюшковий дерматит у немовлят

С початком хвороби на шкірному покриві в зоні паху та статевих органів виникають зони з почервонінням та сухістю – це і є попрілості у дитини. Без належного лікування роздратування починає прогресувати та поширюватись. Червоні плями утворюють великі ділянки, виникають шкірні лущення та скоринки. Запущена стадія супроводжується грибком або стафілококом і характеризується появою бульбашок з рідиною.

Приклад прогресуючого пелюшкового дерматиту у дитини на фото:

Щоб правильно виявити вид і стадію хвороби, потрібно звернутись до лікаря. Педіатр визначить, чому з’явилося подразнення та пояснить як лікувати пелюшковий дерматит у вашої дитини. При подальшому розвитку хвороби потрібно провести більш детальну діагностику організму немовляти.

Як лікувати пелюшковий дерматит у дітей

Почервоніння та сухість шкіри – не вирок. У більшості малюків це захворювання можна вилікувати без застосування спеціальних препаратів. Дотримуючись звичайних правил гігієни та використовуючи зволожуючі засоби можна зменшити ймовірність розвитку подібного захворювання.
Батьки мусять дотримуватись наступних профілактичних заходів, щоб запобігти пелюшковому дерматиту дитини:

  • Екологічно чисті продукти. Слід віддати перевагу продуктам харчування, вирощеним з мінімальним застосуванням будь-яких хімічних сполук. Краще обирати їжу без тривалого терміну зберігання.
  • Дієта. Не слід давати малечі їжу, в якій можуть знаходитись барвники, підсилювачі смаку, консерванти та інші добавки. Також має сенс прибрати з раціону яйця, морепродукти, цитрусові та інші алергени.
  • Нормалізація флори кишківника. Для профілактики та лікування пелюшкового дерматиту у дітей слід використовувати пробіотики, які відновлюють мікрофлору кишківника та поліпшують травлення.
  • Побутова хімія. Хімічні речовини, які знаходяться в пральному порошку, можуть залишатися на тканині після прання. Так, фосфати, хлор та синтетичні ароматизатори можуть сильно подразнювати шкірні покриви малечі.

Також слід відмовитись від засобів для догляду, які мають великий вміст штучних домішок. Краще використовувати натуральний крем ReCream, в якому відсутні парабени, етанол та барвники. В його склад входить ромашка, звіробій, вазелін, бджолиний віск, парафін, пантенол, цинк, вітамін Е, ланолін, гліцерин та мигдальне масло. Цей засіб ефективно знімає запалення, зволожує та відновлює шкіру, а також підвищує її захисні властивості.

 

Cart Придбати

Зручно замовити РеКрем online

Забронювати зі знижкою в найближчій аптеці

Забронювати зі знижкою в найближчій аптеці

Забронювати
Замовити в інтернет-магазині косметики з безкоштовною доставкою

Замовити в інтернет-магазині косметики з безкоштовною доставкою

Придбати онлайн
Замовити в найближчій аптеці з доставкою додому

Замовити в найближчій аптеці з доставкою додому

Замовити з доставкою
ReCream

Зворотний зв’язок

Поділіться вашими враженнями від застосування продукту – надішліть повідомлення щодо якості чи небажаних явищ компанії-імпортеру.