ReCream
Cart Придбати

Симптоми та методи лікування сухої шкіри у дитини

При нормальному стані шкірний покрив тіла малюка гладкий та м’який на дотик, але через сильну чутливість та відсутність захисних функцій як у дорослої людини, він може втратити свою еластичність та здоровий вигляд. При підвищеній сухості, шкіра у дитини стає зморщеною та жорсткою, з’являються тріщини та лущення, що призводить до ризику потрапляння інфекції. Така реакція організму може бути викликана зовнішніми подразниками або, у гіршому випадку, бути симптомом захворювання. Якщо в першому випадку достатньо дотримуватися певних правил гігієни та догляду за шкірою немовляти, то в другому – необхідно проконсультуватися з лікарем. Педіатр огляне дитину, локалізує уражені ділянки та призначить відповідний курс лікування.

Суха шкіра у новонароджених – Причини виникнення проблеми

Подібна проблема може з’явитися з різних причин, але найчастіше мова йде про атопічний дерматит, в основі якого лежить генетичний дефект бар’єрної функції. В більшості випадків це захворювання діагностується в ранньому віці та характеризується почервонінням, сверблячкою та сухістю. Також у новонароджених можуть діагностувати іхтіоз, дефіцит вітамінів А і РР, хвороби ендокринної системи та шлунково-кишкового тракту. Для цих захворювань характерне порушення зроговіння верхнього шару епідермісу, що призводить до формування лусочок та сухої шкіри в немовлят.

Слід також виділити інші причини, які зумовлюють появу цієї неприємності:

  • використання підгузок низької якості або їх несвоєчасна заміна
  • харчова алергія
  • одяг зі штучних тканин
  • надмірний вплив низьких температур, вітру або сонячного світла
  • використання невідповідних засобів гігієни
  • надмірна сухість у приміщенні

Ще однією причиною вважається неправильний догляд за шкірою малюка. Використання засобів, в основі яких є алергени та неорганічні компоненти, призводить до погіршення стану та може призвести до ще більшого свербіння і лущення. Щоб не нашкодити дитині, слід вивчити склад продукту та проконсультуватися зі спеціалістом щодо його лікарських властивостей.

Якщо ви шукаєте найкраще співвідношення ціни та якості, то універсальний засіб для зволоження шкіри немовлят ReCrem – це, безумовно, безпрограшний вибір. У складі цього крему немає етанолу, парабенів та барвників. Він вироблений виключно з натуральних компонентів та націлений на глибоке зволоження та відновлення епідермісу. Одного цього засобу буде достатньо для заспокоєння шкіри малюка. Все, що вам потрібно – це ретельно змащувати РеКремом усі ділянки з підвищеною сухістю.

Що робити, якщо у дитини суха шкіра?

Насамперед треба встановити які фактори можуть призводити до сухості шкіри малечі. Після того, як причина буде встановлена, необхідно простежити за суміжними до сухості симптомами. Якщо ви спостерігаєте різке посилення лущення в декількох місцях або появу тріщин чи набряків на тілі малюка, то найкращим рішенням буде проконсультуватися з педіатром. Висипи, почервоніння та суха шкіра на руках дитини, а також на щоках і нижніх кінцівках може вказувати на розвиток атопічного дерматиту.

Якщо ж загострення немає, то лікувати сухість можна самостійно. Для цього достатньо дотримуватися ряду простих, але необхідних правил, включаючи:

  • Збалансоване харчування матері. Якщо дитина споживає грудне молоко, то мати повинна харчуватися не тільки повноцінно, але і збалансовано.
  • Посилену гігієну. Змінювати підгузок рекомендується не рідше ніж раз на дві години та купати малечу кожного дня.
  • Одяг з натуральних тканин. Правильним буде відмовитися від речей, які виготовлені з синтетичних матеріалів та надавати перевагу дихаючим тканинам, таким як бавовна або льон.
  • Відповідність вбрання дитини до погодних умов. Слід уникати прямих сонячних променів у літні місяці та правильно одягати дитину в холодну пору року.
  • Комфортний температурний режим у приміщенні. У зимовий період слід використовувати зволожувач повітря, а в літній робити постійні провітрювання.
  • Використовування зволожуючого крему. Неабияку роль у догляді за шкірою немовляти відіграють зволожуючі засоби. Якщо крем містить живильні компоненти, такі як пантенол, вітамін Е та інші, то шкіра малюка буде завжди зволоженою та захищеною від зовнішніх впливів.

Дотримання цих правил допоможе створити оптимальні умови для дитини. Шкіра малюка буде поступово звикати до зовнішніх факторів, через які може виникати сухість. Правильний догляд за шкірою немовляти – запорука спокою для всіх батьків!

 

Cart Придбати

Зручно замовити РеКрем online

Забронювати зі знижкою в найближчій аптеці

Забронювати зі знижкою в найближчій аптеці

Забронювати
Замовити в інтернет-магазині косметики з безкоштовною доставкою

Замовити в інтернет-магазині косметики з безкоштовною доставкою

Придбати онлайн
Замовити в найближчій аптеці з доставкою додому

Замовити в найближчій аптеці з доставкою додому

Замовити з доставкою
ReCream

Зворотний зв’язок

Поділіться вашими враженнями від застосування продукту – надішліть повідомлення щодо якості чи небажаних явищ компанії-імпортеру.