ReCream
Cart Придбати

Як і чому виникає пелюшковий дерматит?

Подразнення шкірного покриву через тривалий контакт з випорожненнями, а також порушення відведення поту – це одні з найпоширеніших проблем, які властиві новонародженим дітям. Вони мають негативний вплив на ніжну шкіру немовляти та нерідко стають причиною для появи висипань, набряків, подразнень та почервонінь. Ділянки шкіри, які постійно контактують з підгузками потребують найретельнішого догляду для профілактики подразнень. Нижче ви дізнаєтесь як виглядає пелюшковий дерматит та що потрібно робити у разі його появи.

Чому виникає пелюшковий дерматит – Причини та симптоми захворювання у дітей та дорослих

Якщо малюк постійно плаче, веде себе роздратовано та погано спить, слід ретельно оглянути його шкіру. Якщо ви бачите будь-які почервоніння на щоках, руках чи в паховій зоні, більш за все малюк страждає на дерматит. Але перш за все, вам слід проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем, так як тільки він може точно визначити діагноз та призначити правильний курс лікування.

Треба відзначити, що не тільки діти страждають від подразнення шкіри. Пелюшковий дерматит також зустрічається у лежачих хворих та людей похилого віку, які користуються підгузками для дорослих.

Причини, які зумовлюють появу цього захворювання:

  • порушення водно-сольового обміну
  • тертя шкіри об підгузок або одяг
  • схильність до алергічної реакції
  • підвищена вологість під пелюшкою або всередині підгузку
  • відсутність доступу повітря
  • хімічні подразники та мікроорганізми
  • підвищений вміст аміаку в сечі

Якщо ви не знаєте як виглядає пелюшковий дерматит, зверніть увагу на ступінь подразнення шкірного покриву. Присутність невеликого почервоніння, особливо навколо статевих органів, сідниць та стегон, вже вказує на початок хвороби. Спочатку запалення знаходиться на обмеженій ділянці шкіри, але без своєчасної медичної допомоги, воно може посилитися, а захворювання перейде у середню ступінь тяжкості. На цьому ступені прояви захворювання відображаються у набряках, лущенні, бульбашках та гнійниках. Також можлива поява тріщин та ерозій, через що малюк може відчувати печіння та біль. Якщо своєчасно не почати лікування, захворювання буде посилюватися, що врешті-решт призведе до збільшення набряків та лущень. А через сильне відшарування епідермісу можуть навіть з’явитися виразки.

Діагностика цієї хвороби здійснюється педіатром під час огляду. Проте навіть кваліфікований провізор зможе визначити пелюшковий дерматит по фото та порадити дієві лікарські препарати. Якщо захворювання протікає в легкій формі, то нагальної потреби у спеціальних лабораторних методах діагностики немає.

Клінічні прояви пелюшкового дерматиту: Як виглядає хвороба на різних стадіях

Залежно від подразника виділяють три типи захворювання. Перший, легкий тип дерматиту, з’являється через тертя та частіше зустрічається у дітей від 7 до 12 місяців. Почервоніння обумовлені контактом шкірного покриву зі сечею та локалізуються на животі, стегнах та сідницях. Другий – контактний (іритантний) дерматит. Він обумовлений почервонінням і лущенням шкіри з яскраво вираженими папулами, які вражають нижню частину живота, пахову зону та стегна. Складна форма захворювання характеризується ерозіями. Третій тип ускладнюється кандидозом та розповсюджується в області статевих органів, на сідницях та внутрішній поверхні стегон. Ерозії стають яскраво-червоними, з’являються висипання та сателітні пустули.

Нижче представлене фото, як виглядає пелюшковий дерматит на ногах у дорослої людини:

Початок лікування пелюшкового дерматиту та як виглядає профілактика

Протистояти цій хворобі потрібно вже при появі перших її симптомів. Якщо ви помітили яскраво виражені почервоніння на шкірі, перш за все потрібно забезпечити нормальне циркулювання повітря між тілом та навколишнім середовищем. Важливо регулярно промивати та просушувати уражені місця, а також зволожувати їх спеціальними засобами з лікувальними компонентами. Крем ReCream допоможе зняти запалення та швидко загоїть попрілості, оскільки до його складу входить ромашка, мигдальне масло, вітамін Е, алое вера, звіробій та інші натуральні інгредієнти. Крім того, екстракти цілющих трав ефективно захищають шкірний покрив і сприяють його регенерації. Дізнатися більше корисної інформації про цей засіб можна на сторінці Про РеКрем.

Вищезазначених заходів буде достатньо для усунення захворювання на його початкових стадіях. Якщо ж атопічний дерматит перейшов у хронічну форму, то лікар призначає лікування згідно особливостей перебігу хвороби, а також стану здоров’я пацієнта.
Cart Придбати

Зручно замовити РеКрем online

Забронювати зі знижкою в найближчій аптеці

Забронювати зі знижкою в найближчій аптеці

Забронювати
Замовити в інтернет-магазині косметики з безкоштовною доставкою

Замовити в інтернет-магазині косметики з безкоштовною доставкою

Придбати онлайн
Замовити в найближчій аптеці з доставкою додому

Замовити в найближчій аптеці з доставкою додому

Замовити з доставкою
ReCream

Зворотний зв’язок

Поділіться вашими враженнями від застосування продукту – надішліть повідомлення щодо якості чи небажаних явищ компанії-імпортеру.